- Delphiartiklar, tips, forum, länksamling - 

      

START | DELPHI | LÄNKAR | GÄSTBOK 
 Forum

Grundkurs
  »Introduktion
  »Snabbguide
  »Komponenter
  »Händelser
  »Strängar
  »Räkna med Delphi   »Egna typer
  »Selektion
  »Iteration
  »Menyer
  »Funktioner
  »Arraystrukturer

Tips & Tricks
  »Nya tips
  »Blandat
  »Databaser
  »Filer
  »Forms
  »Grafik
  »Internet
  »Komponenter
  »Matematik
  »Multimedia
  »Objekt/ActiveX
  »Skrivare
  »Strängar
  »System
  »Mest lästa tips

Artiklar
  »Delphi och ADO
  »Bygga en DLL
  »Skapa en enkel rapport
  »Hantera registret
  »Enheter, units
  »Klassen TCanvas
  »Använd LookUp Controls

 Nya tips
 Lägg till tips
 Delphilänkar
 Gästbok

 


Innehåll
Denna Delphisajt är tänkt som en informationskälla för det kraftfulla programmeringsspråket Object Pascal. Sajten kommer att byggas ut efter hand men för tillfället finner du en hel del information bland annat en grundkurs som är avdelad i tolv olika avsnitt. Utöver denna kurs kommer du att finna Delphiartiklar i skilda områden och dessa hittar du under menyalternativet Artiklar i menyn till vänster.  Dessutom finns det en avdelning för tips och tricks och denna är också avdelad i olika kategorier för att snabbt hitta det du söker. Längst ned i menyn till vänster finns det också en sökfunktion där du kan söka efter nyckelord i avdelningen Tips & Tricks.

Diskussionsforum

I april 2004 implementerades ett forum på Delphisajten. Här kan du ställa frågor och även svara på frågor som andra Delphiintresserade besökare ställt. Att läsa trådarna i forumet kan göras utan någon annan åtgärd. Vill du kunna skriva inlägg krävs dock att du skapar ett konto, vilket naturligtvis är gratis. Dina kontouppgifter lagras en databas och sparas också som en cookie på din lokala disk. Detta för att du automatiskt ska kunna loggas in vid dina framtida besök. För att det hela ska fungera krävs dock att din webläsare accepterar cookies.

Vill du själv bidra till min sajt?

Naturligtvis är jag mycket tacksam om du vill bidra till denna sajt. Det skulle vara trevligt om du ville skriva en artikel i valfritt ämne. Det går bra att skriva i en vanlig texteditor eller ett Worddokument. Du kan också ladda hem den HTML-mall som finns att ladda ned på denna sida inom kort. Redan nu kan du också bidra med att lägga till tips och kodexempel. Detta gör du med hjälp av det formulär som du hittar en länk till längst upp till höger på översiktssidan.

Avslutningsvis...

Syftet med denna sajt är att den skall vara till gagn för både nybörjaren och den mer avancerade programmeraren. Jag har själv inte hållit på med Delphi någon längre tid, men jag tycker det är ett utmärkt sätt att lära sig genom att skriva artiklar samt studera och testköra kodexempel. Helt klart är att Delphi är ett synnerligen kraftfullt programmeringsspråk som har massor att erbjuda.

Mycket nöje.
/Staffan Berg


 
 
© Copyright 2005 - Staffan Berg
- Alla rättigheter förbehålles -