Biluthyrning Spanien

Jämför och hitta bästa priset på hyrbilar i Spanien

Hyrbilspanien.se är en av de mest populära bokningstjänsterna för biluthyrning i Spanien. Vi jämför hyrbilspriser på över 1 000 destinationer i Spanien från välkända företag som Avis, Hertz, Alamo, Sixt, Centauro, Europcar och Gold Car. Detta ger dig som kund ett garanterat lågt pris på hyrbilen oavsett var du hyr bil i Spanien.

Våra erbjudanden inkluderar fria kilometer på de flesta destinationer och nödvändig försäkring. Testa vår sökmotor och bli förvånad över de låga priser vi kan erbjuda.

Varför välja hyrbil från oss?

Garanterat låga priser på hyrbilar

Hyrbilspanien.se jämför priser från de flesta biluthyrningsföretag i Spanien för att erbjuda de billigaste hyrbilspriserna.

Obegränsad körsträcka

Alla obligatoriska försäkringar ingår i priset tillsammans med obegränsad körsträcka.

Kostnadsfri avbokning och ändring

Du kan enkelt och kostnadsfritt avboka eller ändra din beställning om du gör det 48 timmar före upphämtning.

Populära resmål

Biluthyrning i Spanien i siffror

1
Antal biluthyrningsföretag
1
Antal order
1
Resmål i Spanien
1
Lägsta pris per dag

Vanliga frågor och svar

Vi skickar de flesta av våra orderbekräftelser direkt efter att ordern har lagts. I sällsynta fall kan det ta upp till 24 timmar innan du får din orderbekräftelse.

Om du inte har fått din orderbekräftelse inom 24 timmar ber vi dig kontrollera din skräppostmapp i din e-postklient för att se till att den inte har hamnat där.

Om orderbekräftelsen inte heller finns där, vänligen kontakta oss.

De flesta av våra erbjudanden inkluderar obegränsad körsträcka.

Om du väljer en hyrbil med begränsad körsträcka måste du betala leverantörens pris för extra kilometer. Extra körsträckor kan bli ganska dyra. Vi rekommenderar att du antingen väljer ett erbjudande med obegränsad körsträcka eller att du väljer en kilometerersättning som är anpassad till din planerade resa.

Om du vill ändra delar av din hyrbilsbokning kan du logga in på Min bokning.

När du är inloggad kommer du att se flera alternativ, bland annat att lägga till extrautrustning, byta fordon, ändra datum, tid, plats eller flygnummer.

Det tillkommer ingen administrationsavgift för ändringar i beställningen. Alla ändringar är dock beroende av aktuella priser och tillgänglighet och priserna kan komma att ändras. Alla nya beställningar kommer att omfattas av aktuella priser, i motsats till det pris som gällde när den ursprungliga beställningen gjordes.

Eftersom priserna stiger ju närmare bokningsdatumet du kommer, rekommenderar vi att du gör eventuella ändringar så tidigt som möjligt.

Ditt nuvarande saldo överförs till den nya beställningen och eventuella kostnadsändringar krediteras eller debiteras din betalningsmetod.

Ja, om du väljer en upphämtnings- eller leveranstid utanför normal kontorstid tillkommer en avgift för sen upphämtning eller leverans.

Du måste ange korrekt information för att garantera att bilen är redo för dig när du anländer och för att säkerställa korrekt fakturering.

Det är mycket viktigt att först bekräfta att biluthyrningsföretaget tillåter dig att ta din hyrbil över gränsen till det land du vill besöka. Om svaret är ja kommer en gränsövergångsavgift att debiteras.

Regler och avgifter för gränsövergångar kan variera avsevärt från biluthyrningsföretag till biluthyrningsföretag, så var försiktig när du letar.

Om du ännu inte har bokat kan du kontrollera självrisken i bokningsprocessen genom att klicka på Viktig information.

Om du har en orderbekräftelse hittar du självriskinformationen där.

Om du redan har hämtat ut din hyrbil men vill förlänga hyresperioden kan du kontakta hyrbilsföretaget direkt för att ordna detta. Du hittar dina kontaktuppgifter i din orderbekräftelse.

Om du ännu inte har hämtat ut din hyrbil kan du enkelt ändra din bokning på
Min bokning
.

Du kan enkelt göra detta i beställningsprocessen. Observera att många flygbolag tillåter att du tar med barnstolar gratis, så det kan vara värt att ta med en egen barnstol.

Nej, främst av försäkringsskäl accepteras inte tillfälliga körkort.

Fullständigt körkort krävs för alla hyrbilar.

Ja, du kan hyra en bil i dessa fall, men du kan behöva betala en liten avgift.
Vänligen ange ålder på huvudföraren under sökningen för att säkerställa att erbjudandet är korrekt.

Ja, de flesta erbjudanden är med full till full bränsletäckning. För att kontrollera bränsletäckningen på en offert, klicka på Villkor och bestämmelser i bokningsprocessen.

Observera att om du väljer förbetalt bränsle kommer bilen att levereras med full bränsletank och du kan lämna tillbaka bilen med tom tank. Du får ingen ersättning för bränsle som du inte använder.

Även om alla obligatoriska försäkringar ingår kan du ändå bli ombedd att betala en självrisk för eventuella skador. Om skadan inträffar under hyresperioden är självrisken ett förutbestämt belopp som du måste betala.

För att ge ett exempel: Om din hyrbil skadas eller stjäls och du har en självrisk på 1 500 euro, är du ansvarig för att betala ett belopp upp till och inklusive 1 500 euro. Om skadan överstiger värdet på din självrisk ersätts återstoden av hyrbilsföretaget. Du behöver inte betala något utöver självrisken.

Observera att vissa artiklar inte alltid ingår i CDW- och TW-försäkringarna. Föremål som vindrutor och bilens underrede kan vara undantagna från försäkringen och kräva betalning utöver självrisken.

När du hämtar ut hyrbilen reserverar agenten ett belopp på förarens kreditkort för självrisken som en deposition i händelse av en olycka. Det innehållna beloppet återbetalas när du återlämnar bilen i oskadat skick. Det kan ta några dagar att behandla återbetalningen.

Du kan köpa självriskförsäkring när du bokar genom oss, eller när du anländer till din destination.

Om du köper en självriskförsäkring via oss måste du fortfarande betala en deposition för självrisken direkt till biluthyrningsföretaget.

Om bilen skadas kan du lämna in ett krav på återbetalning av självrisken via vårt försäkringsbolag.

Alla kostnader som gäller för din hyrbil beskrivs innan du bokar din hyrbil.

Du måste lämna korrekt information. Detaljerna kring när du hämtar och lämnar hyrbilen och åldern på huvudföraren (om han/hon är under 25 eller över 70) påverkar kostnaden i det totala priset.

Dessutom måste du betala en depositionsavgift. Huvudföraren ansvarar för alla depositioner. Ytterligare avgifter kan tillkomma i följande fall:

– Bristfällig eller felaktig dokumentation.
– Otillräckliga medel för insättningen/vinsten.

Om du inte har förbokat kommer följande tjänster eller produkter att debiteras extra på uthyrningsstället:

  • Barnstolar.
  • Extra förare.
  • Hyra av GPS.
  • Gränsöverskridande avgifter.

Nej, eftersom hyrbilen är reserverad och inte kan hyras igen förrän hyresperioden har löpt ut kan vi inte erbjuda rabatt vid tidig återlämning.

Avbokningar kan göras på sidan Min bokning. Du kan också avbryta via den länk som finns i e-postmeddelandet med orderbekräftelsen.

Observera att om du avbokar mindre än 48 timmar före upphämtning kan en avbokningsavgift tillkomma. Du kan se denna avgift i din bokningsbekräftelse eller i bokningsprocessen.

Utflykter från populära hyrbilsdestinationer i Spanien

Alicante

Alicante erbjuder en blandning av historiska sevärdheter, orörda stränder och natursköna vägar som bäst utforskas med flexibiliteten hos en hyrbil.

Rekommenderade utflykter med hyrbil:

  • Guadalest-dalen: Kör 75 km från Alicante och ca. 1 timme och 15 minuter med hyrbil för att upptäcka den charmiga byn Guadalest som ligger på toppen av ett granitberg med fantastisk utsikt över vattenreservoaren.
  • Ön Tabarca: Kör till hamnen i Santa Pola, ca. 23 km eller 30 minuters bilresa, där du kan parkera din hyrbil och ta färjan till den lugna ön Tabarca.
  • Algar vattenfall: Algar-vattenfallen är belägna ca. 60 kilometer inåt landet, eller ca. 1 timmes bilresa från Alicante, erbjuder en naturlig fristad med uppfriskande pooler och lummiga stigar.

Malaga

Malaga ligger vid Costa del Sol (Solkusten), en av världens mest kända kuststräckor. Att hyra bil i Malaga ger dig friheten att utforska en mängd spektakulära platser i din egen takt.

Rekommenderade utflykter med hyrbil:

  • Ronda: Drygt 100 kilometer från Malaga ligger Ronda, en bilresa på cirka 100 kilometer. 1 timme och 30 minuter. Denna stad på en kulle är känd för den djupa El Tajo-ravinen som skiljer den gamla staden från den nya.
  • Nerjas grottor: Cirka 60 kilometer öster om Malaga ligger Nerjas grottor, som du når på cirka 50 minuter med din hyrbil. Utforska dessa gamla grottor med sina imponerande stalaktiter och stalagmiter.
  • Granada: Kör ca. 125 kilometer åt nordost, en resa på ca. 1 timme 45 minuter, för att besöka det berömda Alhambra-palatset i Granada och uppleva blandningen av moriskt och kristet arv.

Barcelona

Barcelona, en härlig stad känd för sin konst och arkitektur, erbjuder en rik palett av upplevelser som bäst utforskas i en hyrbil.

Rekommenderade utflykter med hyrbil:

  • Montserrat: Drygt en timme (ca 60 km) nordväst om Barcelona ligger Montserrat, en bergskedja som är känd för sina unika klippformationer och klostret Santa Maria de Montserrat.
  • Sitges: Denna kuststad är belägen ca. 40 minuter (35 kilometer) sydväst om Barcelona. Staden är känd för sina vackra stränder, sitt pulserande nattliv och den årliga filmfestivalen i Sitges.
  • Girona: Girona är beläget ca. 1 timme och 30 minuter (100 km) nordost om Barcelona och har en rik historia med medeltida murar, romerska ruiner och ett välbevarat judiskt kvarter.

Mallorca

Mallorca, ”Medelhavets kronjuvel”, är lika full av historia som den baleariska solen. Här finns romerska ruiner och spansk arkitektur, och Mallorca har en legendarisk kustlinje med fantastiska stränder och avskilda vikar. Mallorca erbjuder ett brett utbud av natursköna resor och dagsutflykter som är lätta att nå med hyrbil.

Rekommenderade utflykter med hyrbil:

  • Cap de Formentor: Upplev det dramatiska landskapet vid Cap de Formentor, som ligger en timme och 20 minuters bilresa från Mallorca stad. Den serpentinliknande vägen leder till en imponerande fyr och panoramautsikt över kusten.
  • Valldemossa: Upptäck den charmiga byn Valldemossa, som ligger inbäddad i kullarna. Staden är känd för sina traditionella stenhus och det historiska kartusianklostret. Ungefär. 30 minuters bilresa med hyrbil från Palma de Mallorca.
  • Palma till Alcudia: Ta vägen från Palma till Alcudia och upplev Mallorcas mångsidiga skönhet, från det pulserande stadslivet till de lugna stränderna i Alcudia. 45 minuters bilresa med hyrbil.

Gran Canaria

Gran Canaria är hyrbil ett bekvämt sätt att utforska mer än bara landmärkena på denna livliga ö.

Rekommenderade utflykter från Las Palmas:

  • Roque Nublo: En imponerande naturlig monolit med panoramautsikt. Det krävs en kort promenad från parkeringen La Goleta för att komma dit.
  • Maspalomas sanddyner: En vacker fiskeby med kanaler, även känd som ”Lilla Venedig”, perfekt för middagar och promenader vid havet. Ungefär. 45 minuters bilresa med hyrbil.
  • Puerto de Mogán: Kör din hyrbil till dessa fantastiska sanddyner intill en strand och en fyr. Tillgänglig från Playa del Inglés. En körning på ca. 1 timme (67 km).

Så får du en billig hyrbil i Spanien

För att spara pengar är det viktigt att göra rätt val när det gäller hyrbil innan du reser, eftersom fel val kan bli mycket dyrt.

Här är fem sätt att hyra den bil du vill ha till ett pris du har råd med:

1. Boka alltid hyrbil i Spanien online

Det är alltid billigare att förboka hyrbil än att gå till uthyrningsdisken på flygplatsen eller till och med gå in på huvudkontoret i staden. Och du har inte ens räknat med kostnaden för en taxi till hotellet innan du kan gå in på kontoret för att kontrollera kostnaderna.

Priserna kan variera med upp till 75 procent beroende på hur tidigt du bokar, så boka tidigt för att spara så mycket som möjligt.

2. Låt dig inte luras av höga självrisker

En självriskförsäkring är ett måste för att skydda dig i värsta fall, men alla självriskförsäkringar är inte lika bra. Biluthyrningsföretag kan ta ut upp till 40 % av hyrbilens ursprungliga pris för denna typ av försäkring och ger bara delvis täckning. För att undvika detta bör du teckna en egen allriskförsäkring i förväg.

Gör din research och teckna en oberoende försäkring med full täckning. Priserna kan börja så lågt som 2 euro per dag. Du kan boka en heltäckande försäkring på vår webbplats innan du går till kassan eller välja en tredjepartsleverantör.

3. Om du tar med barn, ta med bilbarnstolar

Biluthyrningsföretagen tjänar nästan lika mycket pengar på att sälja tilläggstjänster till dig som på att hyra ut bilen.

Alla tilläggstjänster kostar pengar, och bilbarnstolar är en tilläggstjänst. För vissa tjänster kan priset för en vecka vara så högt som 60 euro, och du måste förmodligen fortfarande montera den själv.

Var förberedd och ta med en sittplats som både du och ditt barn är bekanta med.

4. Säg nej till satellitnavigering när du bokar en hyrbil

Oavsett om du använder iPhone eller Android har du redan tillgång till en förmodligen bättre karta och ett system som du är bekant med.

Lägg mindre pengar på ett lokalt simkort och datapaket. Det blir inte bara mycket billigare, utan du kan också ringa lokalsamtal om du behöver. Du kan till och med lägga till kostnaden för en lokal guidebok och ändå gå plus.

5. Kontrollera täckningen för tankning av din hyrbil

När du bokar hyrbil online, kontrollera de olika bolagens policy för återbetalning av bränsle och välj det billigaste.

Många biluthyrningsföretag har vad de kallar en helt tom försäkring. Enkelt uttryckt får du hyrbilen med full tank och förväntas lämna tillbaka den tom. Även om det kan verka bekvämt kan det bli dyrt. Hyrbilsföretaget förväntar sig att du betalar extra för att fylla på tanken.

Om du inte vill betala för denna bekvämlighet är det mycket billigare att tanka hyrbilen själv innan du lämnar tillbaka den. Se till att kontrollera och markera nivån innan du kör iväg.