Elitserien

Elitserien, gräddan av svensk ishockey. Här kommer du kunna läsa mina tankar om allt från talangutveckling till vem som blir nästa stjärna i Elitserien.

Friday, December 21, 2007

Länge sedan sist.

Ett tags frånvaro för att återfå glöden? Oavsett, tillbaka och en som inte kommer tillbaka är Per Bäckman. Frölunda sparkade alltså Bäckman efter 0-7 senast mot SSK.

Hoppas någon följde mitt råd och satsade pengar på "nästa tränare att lämna" på diverse sportsidor. Om jag inte minns fel så gav Bäckman 25.00 pengarna.

Brynäs klättrar.. roligt för dom?

Sidney Crosby, 5 min major fighting!

Labels: , ,

Thursday, November 15, 2007

Elitserie-torsdag

Fullt ös ikväll igen efter Karjala Cup.

Timrå - HV71
Brynäs - Färjestad
Luleå - MODO
Linköping - Södertälje
Mora - Skellefteå

Spännande för Brynäs, om dom kan fortsätta sin uppåtstigande trend. Även för Södertälje som gick bra innan Karjala.
Detta till trots, ikväll blir det bortasegrar rakt igenom.

NHL

Som jag tidigare skrev om poängligan så funkar det helt okej än så länge. Lecavalier(29), Crosby(27) är båda i topp men sen så är det lite ner till Ovechkin(19). Men det är en lång säsong och mycket kan hända.
Bästa svenska rookie anno 07/08: Tobias Enström. Vem trode det? Om en back skulle slå igenom detta år så var det Anton Strålman som satt på lägst odds.
Skrev även tidigare att Kane i Blackhawks skulle vinna Calder Memorial och så blir det, en knätackling av modell Kasparaitis är det enda som kan stoppa det.

Labels: ,

Thursday, November 08, 2007

Elitserien innan Karjala Cup

Spännande höst med massor av oväntade händelser men även väntade. Tänker främst på Brynäs och tränare, alla vet om att Boork fick avgå efter en usel start. Dumt, enligt mig. Även att en annan f.d Brynäs-profil, Roger Melin fick avgå efter Färjestads "dåliga" start. Värt att notera, FBK var vid det tillfället 5 poäng från en andra plats i elitserien.
Leif Boork var snabbt uppe tillbaka i sadeln igen, han är ny tränare i Almtuna. Roger Melin är i skrivandets stund fortfarande utan tränarjobb, det var förövrigt inte många som hade en positiv syn på att Färjestad sparkade honom.
Återvända till Brynäs, gärna för mig.
-Nästa tränare att gå?
-Pelle Bäckman. Det ger förövrigt 25.00 ggr pengarna på expekt.com, all-in kanske?

Även kul att se Wikegård, det är ingen som går säker, speciellt inte sportchefer.

Södertälje är det stora negativa än så länge, men det gäller bara att anfallsspelet kommer igång, för än så länge är det 1-0 till Enroth mot Klasen i kampen årets rookie.
Klar tvåa, Brynäs. Men när spelare kommer, ingen producerar eller gör sitt jobb och en nytänkande tränare får gå.
Då är det något som inte stämmer i ledningen.

Och det positiva; Djurgården, tätt före Luleå.
Ingen trodde något annat än att Luleå skulle ligga långt efter men efter ett par bra värvningar så har dom ny ett fungerande lag, kanske slutspel?
Men DIF hade jag räknat ut totalt, men dom hänger med i toppen med en trupp som jag inte var kapabla till annat än kvalserien.

Karjala Cup

Sverige i Karjala Cup ser lovande ut, bra blandning av veteraner och rookies, men det hela känns inte alls lika spännande sen Forsberg tvingades avstå.

NHL

NHL handlar om två lag just nu, Detroit och Ottawa men det är en lång säsong och mycket kan hända, men det är mycket som tyder på att dom möts i Stanley Cup final.
Kul för Sverige och Zetterberg att han slog Detroits poängrekord inatt, men snart kommer Crosby och tar över täten.
Sid the Kid och Malkin är fruktansvärt bra tillsammans.

Labels: ,

Wednesday, October 24, 2007

Brynäs utan Boork del:2

1-5 borta mot Frölunda, det var väntat. Det behövs mycket mer än att byta tränare, nu snackas det om att låta Brendl gå också, jag gillar inte det heller.
Brendl är en spelare som behövs i PP med sin bössa, dessutom är han rightare.
Att sparka honom skulle bara ge ytterligare en dimension av krisen i laget, jag skulle trots allt spela Brendl före Alcén i powerplay.
Det Brynäs saknar är riktiga stjärnor som kan göra skitgörat, inte Lind eller Molin.
Det behövs en kämpe som kan göra mål och skapa chanser, en Widing i toppform ungefär.
Otur för Brynäs att dom är eftertraktade på elitserie-marknaden.

Kort från NHL

Roligt att "Honken" och Lundqvist får agera förstamålvakter.
Mike Cammalleri leder skytteligan i NHL, hyfsade odds på det innan säsongen, dessutom så har Penguins alla framtidsmän inte börjat producera på allvar.
Poängligan just nu är 1, Mats Sundin 11 matcher - 20 pts. 2, Zetterberg 9 matcher - 17 pts. Dom har gjort ett litet ryck, spännande inför fortsättningen.

Labels: , , , ,

Tuesday, October 23, 2007

Brynäs utan Boork

Brynäs tröttnade på Leif Boork efter förlusten mot Förlunda.
Jag tror det var fel, Boork är en sån tränare som behöver tid för att uppnå resultat. Förra året så blev det en smärre succé och i år tänkte det byggas vidare på samma bana, det är svårt. Speciellt med en oerhört klen trupp och en kontroversiell taktik(vila en femma / match), i början läste jag inlägg om att det var ishockeyns framtid osv. speciellt efter 9-1 segern över LHC, men sen vände det. Sju förluster på åtta matcher, varav fyra med udda-målet.
Frågan är nu hur någon tränare kan få en alldeles för stor trupp att leverera, det är långt kvar men utan Leif Boork så blir det inget slutspel.
Elitserien är alldeles för jämn för en ojämn trupp.

Wernblom, boxplay-specialisten.
HV71, skjöt femtio skott borta mot FBK.
Djurgården, vilka målvaktstränare.

Labels: ,

Wednesday, October 17, 2007

Läget i NHL och Elitserien

Brynäs har äntligen vänt på sin rekordsvit. Igår vann man med 4-0 hemma i Läkerol arena mot Timrå.
Månsson, helt otroligt att han får spela.
Brendl, har producerat mer än väntat.
Boork, kontroversiell.

Det är inte mycket som talar för slutspel i Gävle just nu, men efter 7 raka vinster så varför inte?

Örnen har landat

Eddie the Eagle är i dalarna, kommer bli fruktansvärt kul att se honom, det kommer vara lite "Forsberg-symptom" i de allsvenska arenorna när Leksand och en av de största målvakterna genom alla tider kommer på besök.

HV71 ångar på

HV71 leder Elitserien efter 10 omgångar med tre poäng, före Frölunda, Timrå och Färjestad. Om 10 omgångar så ligger även Linköping uppe i toppen.

NHL

Borta i nordamerika så går svenskarna som tåg, Zetterberg, Alfredsson, Sundin och "Homer" ligger alla i top-10 poängmässigt.
Tror aldrig så många svenskar börjat en säsong så bra.
Dessutom så har vi två första målvakter. Holmqvist och Lundqvist, dessutom så får Tellqvist och Hedberg bra med speltid.
Bäcktstöm har också börjat programenligt, det behövs nog ett mål för att han ska kunna spela ut ordentligt, tre ass på de första fem matcherna.
Godkännt inte mer.

Crosby har inte kommit igång ännu, är bara en tidsfråga innan han levererar ordentligt.
Paul Stastny därimot, vilken inledning av centern i Colorado. Bäst poängsnitt i hela ligan. 100 poäng?

Pizzaline, bästa kedjan sen Gretzkys tid?

Labels: , ,

Saturday, September 29, 2007

Blandade skurar

Ett skönt besked för Timrå, inget brutet i armen på deras sexton-årige talang Svensson-Pääjärvi, bara några stygn.
Skönt för Timrå.

En chock genom hockey-europa, Darcy Robinson, 26 år rasade under under en match i italienska högsta ligan, han avled senare på sjukhuset.
Ännu har inte någon dödsorskak bekräftas. "Efterskalvet" från Puerta

Mer dåliga nyheter, missade ni överfallet melan Ottawa och Philly? McAmmond i Senators blev tacklad brutalt av Philadelphia Flyers Steve Downie:
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=4bWlPg3kg3Y

Straffet blev 20 matchers avstängning, hade det vart första "övertrampet" så är det ok, men då det är vanligt att han går över gränserna så är det för klent. Oavsett böter på 400 000 $.

Kul för Frölunda dåligt för svensk hockey. Ahonen spikade igen senast. Alla är glada utom Gistedt som i sin öppningsmatch släppte sex puckar, just nu är han tvåa.
Det känns oroande då lovande målvakter, och spelare i allmänhet blir utkonkurerade av utlänska, speciellt om dom är riktiga framtidsmän.
Men det är som vanligt i Elitserien.

Labels: , ,